Αναστολή εκτέλεσης ποινής καθείρξεως

Το γραφείο μας ανέλαβε την εκπροσώπηση πελάτη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο οποίος έχει καταδικασθεί για την πράξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε ποινή καθείρξεως οκτώ (8) ετών, και σε χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000€) και εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Πατρών.

Ανατέθηκε στο γραφείο μας η υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Εφετείο.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προβάλλαμε τους ισχυρισμούς μας και αναδείξαμε τη βλάβη που θα υποστεί ο κατηγορούμενος από την συνέχιση της κράτησής του. Παρουσιάσαμε κρίσιμα στοιχεία, όπως η μη εκπροσώπησή του ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, που είχε ως συνέπεια την   επιβολή μιας ποινής δυσανάλογα μεγάλης, ενώ παρουσιάστηκαν κρίσιμα στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητά του.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δικαστήριο, και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του. (Αρ. απόφασης: **81/2023 Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών).