Εκπροσώπηση κατηγορουμένου σε υπόθεση βιασμού, σωματικής βλάβης, παράνομης κατακράτησης και κλοπής

Το γραφείο μας ανέλαβε την υπεράσπιση κατηγορουμένου κατά το στάδιο της ανάκρισης για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού, με πλαίσιο ποινής καθείρξεως από 10 – 15 χρόνια, της σωματικής βλάβης εις βάρος της συζύγου του, με πλαίσιο ποινής φυλακίσεως από 1-5 χρόνια, της παράνομης κατακράτησης, με πλαίσιο ποινής φυλακίσεως από 2-5 χρόνια, της κλοπής, με πλαίσιο ποινής φυλακίσεως από 3 μήνες- 5 χρόνια, και της σωματικής βλάβη ανηλίκου λόγω τέλεσης, σωματικής βλάβης της συζύγου, ενώπιον του ανηλίκου τέκνου τους, με πλαίσιο ποινής φυλακίσεως από 1-5 χρόνια.

Οι κατηγορίες ήταν εξαιρετικά σοβαρές με ιδιαίτερα μεγάλο απειλούμενο πλαίσιο ποινής. Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης μελετήσαμε σε βάθος την υπόθεση και παρείχαμε εξηγήσεις αναφορικά με τα περιστατικά που του αποδίδονταν με φερόμενο χρόνο τέλεσης 18-22 Μαρτίου 2022. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αναδείξαμε το ανυπόστατο των κατηγοριών επικαλούμενοι μεταξύ άλλων πλήθος αποδεικτικών εγγράφων, καθώς και ιατρικά έγγραφα και γνωματεύσεις.

Μετά από 1 έτος και 3 μήνες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώπιον του οποίου τέθηκε η υπόθεση, αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς μας και αποφάσισε να μην απαγγελθούν κατηγορίες περί βιασμού, παράνομης κατακράτησης, κλοπής και σωματικής βλάβης ανηλίκου. Παρέπεμψε να δικαστεί ο κατηγορούμενος για το ελαφρύ πλημμέλημα της εντελώς ελαφράς σωματικής βλάβης, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Παράλληλα, διατάχθηκε η άρση κάθε περιοριστικού όρου που είχε τεθεί κατά το στάδιο της ανάκρισης. (Αρ. Απόφασης: *4*/2023 Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών).