Χορήγηση ειδικής βεβαίωσης περί μη απομάκρυνσης από την Ελλάδα σε υπήκοο Πακιστάν

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την εκπροσώπηση αλλοδαπών και την παροχή εξειδικευμένων νομικών συμβουλών, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας χορήγησης διεθνούς προστασίας.

Το γραφείο μας χειρίστηκε υπόθεση ανηλίκου υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος εισήλθε παράτυπα στη χώρα. Υποβάλαμε αίτημα διεθνούς προστασίας, το οποίο απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής, και διατάχθηκε η επιστροφή στη χώρα καταγωγής του.

Κατά της απορριπτικής απόφασης ασκήσαμε προσφυγή ενώπιον της Αρχής Προσφυγών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Στην προσφυγή μας, αναδείξαμε τα κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης του πελάτη μας, ενώ  προβάλλαμε τις νομικές και ουσιαστικές αντιρρήσεις κατά της απέλασης. Αναδείξαμε μεταξύ άλλων πως ο Muz****** Ift******* γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά, πηγαίνει καθημερινά σχολείο και είναι άριστος μαθητής.

Η προσφυγή εξετάστηκε από την 1** Επιτροπή Προσφυγών, η οποία εξέδωσε τη με αριθμό **9*6*/2022 Απόφασή της. Με την εν λόγω απόφαση, έγιναν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί που προβάλλαμε και τα νομικά ζητήματα που αναδείξαμε, και κρίθηκε ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της υπόθεσης του Muz****** Ift*******, η Διοίκηση και η Αστυνομία, θα πρέπει να απέχουν από την επιβολή του μέτρου της απέλασης, και παρέπεμψε την υπόθεσή του στις Αστυνομικές Αρχές για την έκδοση σχετικής βεβαίωσης περί μη απομάκρυνσης από την Ελλάδα, ανατρέποντας την αρνητική απόφαση που είχε εκδοθεί σε 1ο βαθμό.