Τραπεζική Διαμεσολάβηση – διαπραγμάτευση και εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με κούρεμα οφειλών 78%

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια και ο συνεχής δανεισμός από τραπεζικά ιδρύματα έχει οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες σε αδυναμία εξόφλησης των δόσεων, με αποτέλεσμα την διόγκωση των οφειλών τους.

Σε περίπτωση μη αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες, με την έκδοση διαταγών πληρωμής εναντίον των οφειλετών, ενώ παράλληλα δεσμεύουν την περιουσία τους.

Ο τρόπος αντιμετώπισης – άμυνας των δανειοληπτών είναι είτε μέσω της δικαστικής οδού, είτε μέσω διαμεσολάβησης προκειμένου να επιχειρηθεί εξωδικαστική ρύθμιση του χρέους.

Το γραφείο μας χειρίστηκε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις με εταιρεία είσπραξης απαιτήσεων για ρύθμιση οφειλής με μεγάλο «κούρεμα» χρέους. Πιο συγκεκριμένα το fund είχε πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του οφειλέτη, ενώ η συνολική οφειλή του ανέρχονταν σε 25.764€.  Κατόπιν διαπραγματεύσεων πετύχαμε να υπάρξει κούρεμα του χρέους σε ποσοστό 78% και να καταβάλλει μόνο 5.500€.  Με την υπογραφή του σχετικού πρακτικού και τη χορήγηση της εξοφλητικής απόδειξης λύθηκε το ζήτημα αποφεύγοντας τη δικαστική οδό.