Αναστολή εκτέλεσης διαδικασίας πτώχευσης μετά την άσκηση έφεσης

Το γραφείο μας έχοντας την ιδιότητα του Συνδίκου Πτώχευσης παραστάθηκε ενώπιον του Εφετείου Ναυπλίου σε υπόθεση αίτησης αναστολής της πτώχευσης.

Εν προκειμένω ασκήθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της υπ’ αριθ.  **/2021 Απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου λόγω επικαλούμενης ανεπανόρθωτης βλάβης εν όψει της συζήτησης της έφεσης κατά της απόφασης πτώχευσης ενώπιον του Εφετείου Ναυπλίου.

Η αίτηση στράφηκε κατά του Συνδίκου και εκδικάστηκε με τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας. Το Εφετείο έκανε πλήρως αποδεκτούς τους ισχυρισμούς που προβάλαμε και απέρριψε την αίτηση αναστολής ως μη νόμιμη λόγω του ότι η απόφαση της πτώχευσης είναι αμέσως εκτελεστή και δεν είναι δυνατή η δικαστική αναστολή της, κατ’ άρθρο 7 του Ν. 3588/2007 κατά παρέκκλιση της πρόβλεψης του άρθρου 763 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η μοναδική εξαίρεση που προβλέπεται είναι η αναστολή εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη και όχι η αναστολή της απόφασης κήρυξης κάποιου προσώπου σε κατάσταση πτώχευσης (**2/2021 Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου).