Αθώωση κατηγορουμένων για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και χρήσης πιστοποιητικού το οποίο έχει εκδοθεί για άλλο πρόσωπο

Με το Ν. 4139/2013 έχει θεσπιστεί η δυνατότητα να κριθεί ατιμώρητος ο κάτοχος ναρκωτικών ουσιών εφόσον από τις γενικότερες περιστάσεις της πράξης, την προσωπικότητά του, το είδος, την καθαρότητα και την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες προκύπτει η εντελώς περιστασιακή τέλεση της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης.

Το γραφείο μας εκπροσώπησε δύο κατηγορούμενους οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και για χρήση πλαστού πιστοποιητικού και παραπέμφθηκαν ενώπιον του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι η κατοχή ήταν εντελώς περιστασιακή και πως δεν είναι πιθανόν να επαναληφθεί στο μέλλον. Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους, παρά την αντίθετη πρόταση του κ. Εισαγγελέα. (Αριθμός Απόφασης: 72/2019 Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών).